Вижте новата Tesla Model S 75D (снимки)

Един от най-атрактивните автомобили във високия клас -Tesla S 75D, модел 2018 е вече в България и ще може да бъде видян на първото електромобилно изложение у нас -ELECTRO MOBILITY EXPO 2018. Автомобилът, който TopRent A Carще покаже от 13-ти до 16-ти септември в SofiaRingMall е изцяло електрически, с изящна визия, задвижване на 4-те колела, два електромотора - за предното и задното задвижване. Максималната скорост от 225 км./ч. и дългия му пробег - до 500 км с едно зареждане - правят този електроавтомобил наистина уникален.

От Tesla обявиха в средата на миналата година, че плaниpaт cepия oбнoвлeния нa Моdеl Ѕ и Моdеl Х, c ĸoитoaвтoмoбилитeщecтaнaтoщeпo-бъpзи. И резултатът е налице - електродвигателяте с впечатляващата мощност от 332 к.с. и ускорява до 100 км. само за 4.4 секунди. 

Освен луксозният салон, удобства и редица улеснения при шофиране, в които ще се уверите сами, в модела има внедрени редица системи за сигурност. Електрическото задвижване на Tesla S е разположено под алуминиевата клетка на автомобила в собствена подрамка, което намалява центъра на гравитация и минимизира риска от преобръщане. Алуминиеви колони, подсилени със стоманени релси, посрещат страничните удари, за да защитят пътниците и същевременно подобряват здравината и устойчивостта на покрива. В случай на авария, шест въздушни възглавници предпазват пътниците отпред и отзад, а източникът на електрозахранване с високо напрежение се изключва автоматично.