Hyundai ще представи KONA Electric на ELECTRO MOBILITY EXPO

Hyundai ще направи премиера на електрическия кросоувърKONA  Electric на първото специализирано изложение ELECTRO MOBILITY EXPO 2018. Така Българиястава една от първите страни в Европа, където корейският производител предлага изцяло електрическата версия на компактния SUVKONA. Моделът идва с впечатляващите 204 к.с. максимална мощност и 395 Нм въртящ момент, а 64-киловатчасовата батерияму позволява да измине до 480 километра с едно зареждане.

Автомобилът, който ще видим от 13-ти до 16-ти септември в SofiaRingMallе по-мощният от двата варианти на KONA  Electric, който Hyundai предлага на пазара и ускорява до 100 км само за 7.6 сек. За пълно зареждане на батерията са нужни около 9 часа и половина, но инженерите на Hyundai са разработили и бързо зарядно, което ще зареди батерията на 80% само за 54 минути. По-малката батерия - 39.2 кВч– се зарежда за 23 минути до 80% от капацитета си.

На изложението в София корейският производител ще представи и хитовия си IONIQ Electric. Подобно на кросоувъра KONA, IONIQ Electric се предлага с новата автономна система за движение на Hyundaiс функции като адаптивен круиз контрол, асистент за поддържане на лентата, аварийна спирачка с разпознаване на пешеходци. Улесненията за водача допълват Head-Up дисплей, безжично зарядно, връзка за смартфони, отопление/вентилация на предните седалки и не на последно място – 8 години пълна гаранция на батерията до 200 000 км.

Освен електромобили, ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 ще представи широка гама електрически превозни средства – от лекотоварни модели до мотопеди и велосипеди. Запознайте се с велосипедите на E-Mountain Bike. Състоящи се от три основни компонента: батерия, контролер и електродвигател, те се отличават със специално разработената рама, която по дизайн на фирматасе произвежда в София. Оборудвана с различни компоненти, тя придава напълно различен характер на моделите: от градски велосипеди до безкомпромисни офроуд машини, или пък балансиран микс от двете.За изложението в София EMB е подготвила 4 модела от различен клас. Базисният модел развива скорост около 25-30км/ч. и може да измине 25 км. в града. City Pro е по-бърз и притежава динамиката на мотопед, но е значително по-лек. Можете да се придвижвате с 40 - 45 км/ч. в населените места, като изминете около 50км.Третото предложение от EMB носи името Explorerи,освен в градски условия, може да стъпва удобно върху трудни за обикновения байк терени – при това със скорост от 60км./ч. и пробег около 60-65км.Любителите на планината могат да стигнат върха с модела Fury. Той вече е тестван на недостъпни за повечето превозни средства места, може да развие 80км/ч., а пробега му е приблизително 80км.