Модните тенденции при грим 2017

Името на Сиси Димова отдавна е познато на хилядите дами, които са се доверили на нейния професионализъм, за да бъдат блестящи на своята сватба, бал или друг хубав повод. Сиси се занимава с професонален грим от 5 години. От 4 години е и преподавател и води курсове по грим. Тя е първият професионален гримьор в Сливен със собствено студио за грим. Продължава да надгражда себе си с допълнителни обучения и семинари, да следи работата на най-добрите професионалисти в световен мащаб и да се стреми да достигне техния успех. През годините се е класифицирала като козметик, lashstylist-специалист по миглопластика и специалист по Микроблейдинг. През есента ще представи и най-новото течение в Микропигментацията (съвременен перманентен грим) с техника S-shading или светлосенки на зоните вежди, очна линия и устни.

Срещнахме се със Сиси Димова, за да поговорим за модните тенденции при грима за 2017 година. Интересното е, че сред тях преобладават дръзките идеи, при които се използват ярки цветове - грим във всички цветове на дъгата. Голямото завръщане на ружа и броката по цялото лице също са част от тенденциите в грима, които ще виждаме навсякъде през 2017 г. Залага се на естествена визия през деня, и на силни цветове през нощта, съобразени с повода, тоалета и настроението.

Днес ви представяме модел, за гримирането на който е използвана гел-техника. Това е по-авангарден и контрастен грим, подходящ предимно за фото сесии. Той обаче е предпочитан и от булки и абитуриентки, които са по-екстравагантни като личности. Този вид грим е водоустойчив, което го прави много издържлив на различни атмосферни условия. Не е задължително гел-техниката да е в силни и контрастни цветове, може да се направи и в по-леки тонове, но като цяло дава сила на цветовете.  


„В България трудно може да се говори за модни тенденции, понеже се намираме между Ориентала, руските републики на север и Европа, споделя Сиси Димова.  Това са три много различни разбирания за грим. В последно време у нас се забелязва взаимстване от руските тенденции по отношение на грим, маникюр. Но всичко зависи от предпочитанията на самия клиент. Например, за парти-грим клиентите предпочитат ориенталските тенденции, с блясък и гламъри, тъмни удължени очи. За ежедневието пък се предпочитат западните тенденции в грима – с изчистени очни линии, леко гланцирани устни. При салонния грим се предпочитат руските техники – издръжлив и контрастен грим, с наситени цветове. Общо взето, в България се харесват всички тенденции, в крайна сметка гримът зависи от повода и това как самият клиент усеща себе си”.


Студио за грим „Сиси Димова” предлага професионален грим, миглопластика, микроблейдинг вежди /полуперманентен грим, косъм по косъм/, микропигментация на вежди, очна линия и устни /полуперманентен грим със светлосенки – омбре стил/, ламиниране на мигли. Намира се в Сливен, на ул. „Дрин” 4, офис 1, тел. 0888/ 60 38 31.

2017 година се очертава като много успешна и щастлива за Сиси Димова, както в професионален, така и в личен план. През април Make up studio „Сиси Димова” ще отпразнува своя 5-ти рожден ден, заедно с многобройните клиенти и приятели на студиото. Сиси е щастлива работеща майка, която очаква своята трета рожба през юни. Но клиентите й могат да я очакват в студиото съвсем скоро след щастливото събитие.

Сливен нюз